NV-Verlag kaarten installeren voor WinGPS 5 of 6.
Volg onderstaande stappen om uw aangeschafte NV-Verlag kaartensets beschikbaar te maken voor WinGPS 5 of 6 (Windows).

Installatie en registratie op harde schijf

1. Download de kaartbestanden van www.nvcharts.com en open het gedownloade bestand.
  2. Na het kiezen van de taal (in deze handleiding wordt Engels gebruikt) dient u de licentieovereenkomst te accepteren waarna u uw registratiegegevens kunt invullen.
  3. Vul de Product ID in (deze vindt op een kraskaartje bij uw papieren kaart) en uw persoonlijke gegevens.
  4. Als u over een internetverbinding beschikt kunt u de kaarten eenvoudig registreren door op de knop ‘ Online’ te klikken. Wanneer u geen internetverbinding heeft drukt u op ‘Offline’. Volg nu de instructies op het scherm om de kaarten te registreren.
  5. Let op: U kunt nu opgeven waar u de kaarten wilt installeren. Standaard wordt hier gekozen voor de map c:\chartkits\bsbcharts. Om de sets uit elkaar te houden en niet alle losse bestanden in één map te hebben staan, is het noodzakelijk dat u voor elke kaartenset een eigen map aanmaakt en deze selecteert tijdens de installatie van de kaart. Bijvoorbeeld c:\chartkit\bsbcharts\NV1-2024 voor de NV Serie 1 set 2024. Druk nu op ‘install’ om de kaarten te installeren.

Kaarten geschikt maken voor WinGPS 5 of 6

1. Installeer de nieuwste versie van DKW Manager-versie via deze link of download de update door in DKW Manager op de link ‘Zoeken naar nieuwe versie‘ te klikken.
  2. Start DKW Manager en kies ‘installeren/bijwerken’.
  3. Kies vervolgens voor ‘BSB kaarten’ en druk op ‘Volgende’.
  4. Selecteer de optie ‘Installeer vanuit een map op de harde schijf’, klik op ‘Bladeren’ en selecteer de map die u bij punt 5 heeft gekozen. Klik op ‘OK’ en op ‘Volgende’.
  5. DKW Manager toont nu alle gevonden kaarten in de gekozen map. Kies ‘Volgende’.
  6. Kies ‘Installeren in een nieuwe kaartset’ en geef de naam voor de kaartenset (bijvoorbeeld ‘NV1-2024’). Hierdoor kunt u in WinGPS 5 of 6 de kaarten beter uit elkaar houden en kunt u ze ook weer eenvoudig verwijderen als u een nieuwe editie heeft. Kies ‘Installeren’ waarna de kaarten worden geïnstalleerd.

N.B. Zijn de kaarten, na het volgen van bovenstaande stappen, alsnog niet beschikbaar, dan kunt u contact opnemen met onze helpdesk via ons helpdesk contactformulier.

Kunnen wij u assisteren?

Wij komen graag met u in contact en geven u persoonlijk advies, of een gratis offerte op maat.